Welke motorhelm draag jij deze zomer?

Welke motorhelm draag jij deze zomer?

Het warme weer is weer aangebroken in Nederland en voor de motorrijders onder ons is het daarom weer feest! Veel motorrijders halen hun trouwe tweewielers weer uit de schuur en gaan weer lekker de weg op. Dit is natuurlijk allemaal heel leuk, maar soms kan de hitte je iets teveel worden als je op de motor zit. Met name wanneer je in de stad rijdt kan het heel erg warm worden met een heet blok tussen je benen. Het is daarom fijn om in de zomer over verkoelende motorkleding te beschikken. In deze blog gaan we in op het belangrijkste onderdeel van je motoroutfit, namelijk: de motorhelm. Welke helm is het koelste en in welke situatie is welke helm geschikt voor jou?

Open = koel

Een van de meest voor de hand liggende keuzes die je kunt maken in de zomer wat betreft je helm is het kiezen voor een open of een gesloten helm. Natuurlijk is een open helm, zoals een jethelm het meest verkoelend, een integraalhelm daarentegen is weer erg warm. Kun je niet kiezen, ga dan voor een systeemhelm! Deze helmen zijn namelijk, zowel open als gesloten te dragen. Als het je even te warm wordt kun je dus het gehele kinstuk naar boven klappen. Dit is natuurlijk wel minder veilig, maar als je even stil staat voor een stoplicht is dit natuurlijk wel erg lekker.

Toch een integraalhelm?

Wil je toch de meest veilige helm, dan moet je natuurlijk voor een integraalhelm gaan. Ook deze helmen kunnen erg verschillen in de verkoeling die ze je zomers kunnen bieden. Wat belangrijk is om hierbij op te letten is de ventilatie. Hoeveel lucht kan er naar binnen komen als de ventilatie openstaat? En misschien nog wel het belangrijkst, kan de lucht er ook weer uit? Veel integraalhelmen hebben namelijk ventilatie aan de voorkant zitten, maar niet aan de achterkant. De warme lucht die zich dan in de helm opbouwt kan er niet meer uit. Let er dus goed op of er ook ventilatie aan de achterkant van de helm zit!

 

Hopelijk helpen deze tips jou koel de zomer door, veel plezier met rijden!