Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland is niet zomaar iets! Het is een ingrijpende gebeurtenis die je leven helemaal kan omkeren, en dat hoeft natuurlijk niet per se negatief te zijn. Misschien brengt je carrière je naar het buitenland, of een nieuwe liefde. Je kan ook simpelweg toe zijn aan iets anders, zoals een ander klimaat of een nieuwe cultuur. Allerlei verschillende redenen om ons eigen kikkerlandje te verlaten.

 

Zaken om rekening mee te houden

Verhuizen naar het buitenland is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn stiekem best veel dingen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen:

 

1.       Je zaken op orde hebben

Het is van belang dat je je zaken op orde hebt. Afhankelijk van naar welk land je wilt emigreren, zul je ook moeten uitzoeken wat voor eisen het desbetreffende land stelt aan nieuwkomers. Ze zullen vast willen weten of je geen schulden, geen enge ziektes en geen gekke dingen op je kerfstok hebt.

2.       Paspoort

Ook al ga je weg uit Nederland, je bent en blijft een Nederlander. Je behoud je Nederlandse nationaliteit, tot je een andere aanneemt. Een Nederlands paspoort moet ook elke 5 jaar worden vernieuwd, dus zul je telkens terug moeten komen tot je afstand doet van je Nederlanderschap.

3.       De Belastingdienst

Yep, die blijven om de hoek kijken. Als je vertrekt ben je niet automatisch verlost van onze Belastingdienst. In hoeverre dat is, is weer afhankelijk van een aantal factoren:

·         Waar je precies woont

·         Met hoeveel gezinsleden je verhuisd bent

·         Of je de woning nog zal aanhouden die je in Nederland hebt

·         Mogelijke inkomsten vanuit ons land

 

Hulp

 

Aangezien er veel bij komt kijken, kan het verstandig zijn om hulp te zoeken en een bedrijf in te schakelen die je helpt om jouw verhuiswens werkelijkheid te laten worden. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in deze tak van sport en kunnen flink wat zorgen van je wegnemen. Ze weten van de regels af, kunnen je helpen bij het vinden van een leuk optrekje en zorgen dat je spullen er veilig aankomen. Aarzel dus niet hulp in te schakelen als je het allemaal niet weet. Er komt al genoeg op je af. Dus of je nu verhuist naar Duitsland, Spanje of zelfs naar de Verenigde Staten. Ook als je heimwee hebt en weer wilt  verhuizen naar Nederland, helpt een internationaal verhuisbedrijf je graag bij het transport.