Onbezorgd op pad met georganiseerd leerlingenvervoer

 

Heb je als basisschool- of middelbare school leerlingenvervoer nodig voor bijvoorbeeld uitjes, schoolreisjes, etc? En wil je als school leerlingenvervoer regelen bij een busbedrijf/touringcarbedrijf? Dan moet je dit artikel zeker even lezen voor informatie, voordelen en het gemak van leerlingenvervoer.


Informatie over leerlingenvervoer regelen
Met de bus die je huurt kun je overal heen gaan in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en nog meer landen, zo ga je bijvoorbeeld naar een pretpark, de dierentuin, een speelpark, musea of je gaat op werkweek. Het is allemaal mogelijk. Voor veel leerlingen zijn uitjes zoals deze de hoogtepunten van het jaar. Wat je kunt doen is alleen een bus huren maar busbedrijven en touringcarbedrijven kunnen ook de hele uitjes regelen, je spreekt dan een budget af met het bedrijf en zo is alles geregeld.

Voordelen van leerlingenvervoer regelen
Het hebben van een bus of touringcar voor bijvoorbeeld een uitje of schoolreisje is zeer handig, daarom staan hier onder de voordelen van  leerlingenvervoer  voor je op een rij:

·         Als je een bus of touringcar regelt krijg je altijd een chauffeur die je vervoert naar waar je heen gaat, als je met bijvoorbeeld auto's had moeten gaan dan waren er veel meer chauffeurs nodig. Hier ligt het eraan hoeveel leerlingen mee gaan, als er veel leerlingen mee gaan dan is er misschien een tweede of derde bus nodig, zo kan je een totaal hebben van drie chauffeurs.

·         De kosten zijn per bus, niet per individueel persoon. Je betaalt als school voor de bus die gebruikt wordt voor het uitje. Als er per individueel persoon betaalt zou moeten worden zou het een nadeel zijn.

·         Bij het regelen van leerlingenvervoer kan een busbedrijf helpen met het regelen van het complete uitje. Zij zullen alles regelen van touringcar tot entree, dit heeft een groot voordeel voor een school.