Een golfkar: voor meer dan alleen op de golfbaan!

 De golfkar, het typische elektrische wagentje vooral in de kleur wit zien we vooral terug op de golfbaan. Daarvoor is hij ook ontworpen. Vooral op grote golfbanen waar het ook nog eens heuvelachtig is, kan een golfkar een uitkomst bieden voor de golfers. Een golfkar op de openbare weg is in Nederland en België verboden. Voertuigen die op de openbare weg rijden moeten door de RDW zijn gekeurd en voorzien zijn van een nummerplaat. Voor een golfkar op privéterrein zoals een golfbaan hoeft dit niet en is een golfkar toegestaan. Maar niet enkel op een golfbaan komen we de golfkar tegen. Er zijn nog veel meer omgevingen waar je een  golfkar  kunt tegenkomen.


Evenementen
Golfkarren zijn ideale vervoersmiddelen op evenementen. Als er bijvoorbeeld een beurs wordt gehouden in een enorme hal. Een golfkar is klein en heel behendig en kan daarom goed gebruikt worden om door het publiek te manoeuvreren. VIP gasten kunnen dan op een comfortabele wijze vervoerd worden naar een locatie. Op ruwe terreinen is een golfkar ook ideaal. Mensen die wat slechter ter been zijn kunnen dan gemakkelijk met een golfkar vervoerd worden. Pretparken zijn ook heel geschikt om met een golfkar te rijden. Vooral medewerkers of schoonmakers die snel bij een attractie moeten zijn kunnen dan snel ter plaatse zijn. Er zijn speciale golfkarren met een laadbak. Dit kan uitstekend gebruikt worden voor park schoonmakers om hun gereedschappen en vuilniszakken in te vervoeren.

Zorginstellingen
De golfkar kan een heel belangrijke rol spelen in zorginstellingen. Grote ziekenhuizen bijvoorbeeld, waar een patiënt die slecht ter been is van de ene naar de kant moet, kan goed per golfkar vervoerd worden. Er zijn ook vierpersoons golfkarren dus het vervoeren van meerdere patiënten is mogelijk. Ook op terreinen van bejaarden- en verpleegtehuizen kunnen golfkarren het leven van de bewoners gemakkelijker maken.

Luchthavens
Luchthavens zijn enorm grote terreinen. Als je niet zo lang kunt lopen en je moet naar de andere kant van de luchthaven dan biedt een golfkar uitkomst. Vooral de verlengde golfkarren, waarin zes tot acht personen op kunnen is ideaal om te gebruiken op de luchthaven. Vooraanstaande personen worden op de luchthaven regelmatig opgepikt door een golfkar om dan rechtstreeks naar de VIP ruimte gebracht te worden.